Oncologie fysiotherapie

De gevolgen van de ziekte en de behandelingen van kanker zijn vaak ingrijpend. Veel mensen worden tijdens of na de behandeling beperkter in hun dagelijks functioneren. Je lichaam functioneert niet zoals je zou willen en je energie is niet wat het geweest is. Gewone dingen als werken, sporten, boodschappen doen of een kind optillen kunnen opeens lastig zijn.

Oncologische revalidatie kan in deze situaties veel voor je betekenen. Samen met de fysiotherapeut werk je aan verbetering van je belastbaarheid, waardoor activiteiten in het dagelijks leven je beter afgaan.

De oncologische revalidatie kan in alle fases van de ziekte worden ingezet: tijdens de behandelingen, in de herstelfase of wanneer de behandelingen van de ziekte niet meer gericht zijn op genezing. In alle fases van de ziekte gaat het om de kwaliteit van leven. Oncologische revalidatie helpt je bij klachten als vermoeidheid, het opnieuw leren herkennen en kennen van grenzen, het opbouwen en handhaven van het algemeen uithoudingsvermogen en spierkracht en mobiliteitsproblematiek na bestralingen en operaties.

Welke revalidatie nodig is verschilt per persoon. Het vraagt dus om maatwerk.
Vandaar dat bij Move! altijd gestart wordt met een intakegesprek om je problemen in kaart te brengen. Hierna wordt een behandelplan opgesteld voor een afgestemde periode. Na deze periode is het de bedoeling dat je in staat bent om zelfstandig verder te oefenen. De behandeling kan individueel of in groepsverband plaatsvinden.

Het is ook mogelijk om te werken aan het sociaal en mentaal functioneren in deze fase. Dit gebeurt in samenwerking met de psychosomatisch werkend fysiotherapeut, de maatschappelijk werker of psycholoog.

Meer informatie over oncologische revalidatie en het maken van een afspraak:
Paula Rozeman,

0251 - 31 44 47
e paula rozeman