Diabetes & Fit

Een leefstijlprogramma voor mensen met (kans op) diabetes!

Wat houdt Diabetes & Fit in?
Diabetes is volksziekte nummer 1. Wat veel mensen niet weten is dat diabetes levensbedreigend is! Het goede nieuws is dat alle risico's en nadelige gevolgen te verminderen en vaak zelfs te voorkomen zijn door een gericht leefstijlprogramma.

Let op:
Alleen 'meer bewegen' of gewoon afvallen is onvoldoende. Het gaat om een totaal aanpak, een leefwijze die je aanneemt. Diabetes & Fit is een leefstijlprogramma speciaal voor mensen met (risico op) diabetes. Veel met diabetes hebben het programma bij Move! met succes doorlopen. Het heeft letterlijk hun leven veranderd. Zou het ook iets voor u zijn?

Voor wie is Diabetes & Fit?
De cursus is voor iedereen, jong en oud, met diabetes type 1 en 2, maar ook voor mensen met een verhoogd risico op diabetes. Het is zowel voor mensen die tabletten gebruiken als voor mensen die insuline spuiten of een pompje hebben. Let op: het is niet alleen voor mensen met diabetes en overgewicht! Ook als u slank bent en in de genoemde groepen valt, is het programma zinvol voor u. Het programma is (nog niet) afgestemd op kinderen
 
Waarom is Diabetes&Fit zo uniek?
De meeste mensen met diabetes krijgen onvoldoende begeleiding. Zij krijgen medicijnen voorgeschreven, soms een beweegadvies, wat informatie en soms het advies om af te vallen. Uit onderzoek blijkt dat dit alles op de langere termijn weinig zinvol is. Deze mensen blijken toch steeds meer medicatie te moeten gebruiken en het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten neemt toe. Onderzoek heeft aangetoond dat om echt iets te bereiken een gericht leefstijlprogramma nodig is met strakke en gerichte begeleiding. Diabetes&Fit is een gericht programma gebaseerd op gezonde voeding, educatielessen en speciale training. Deze drie onderdelen zijn nauw op elkaar afgestemd.
 
voeding: Tijdens de cursus krijgt u een speciaal voedingsplan met lekkere recepten afgestemd op mensen met diabetes. Tevens krijgt u les van een diabetesdiëtist over gezonde voeding, verantwoord koken, tussendoortjes en lekkere tips.
educatie: Tijdens de speciale bijeenkomsten worden diverse onderwerpen behandeld die zinvol zijn voor mensen met diabetes zoals, het lezen en maken van een glucose dagcurve, de werking van diverse medicatie, hoge bloeddruk en verantwoord 'afvallen'.
training: Het sporten vindt plaats in groepsverband. Via een test wordt een individueel fitnessprogramma gemaakt, afgestemd op wat ú kunt. Let op: alleen wandelen, fietsen of Nordic Walking is zinloos. Het gaat om de juiste intensiteit en de juiste combinatie van spieroefeningen. Maandelijks worden de resultaten gemeten en wordt het programma bijgesteld.

Wat zijn de effecten van Diabetes&Fit?
Bij alle deelnemers, zelfs diabetes type 1, neemt zowel het medicijngebruik als het gezondheidsrisico duidelijk af. Na de cursus blijken de deelnemers:

  • Zich fitter en fijner te voelen
  • Zich zekerder te voelen
  • Gezondere bloedglucosewaarden te krijgen
  • Gezondere HbA1c-waarden te krijgen
  • Een gezondere bloeddruk te hebben
  • Een gezond gewicht te krijgen
  • Bewegen leuk (zijn gaan) te vinden
  • Bewuster met voeding om te gaan
  • Meer energie te hebben
  • Minder angstig te zijn
Meer informatie over Diabetes & Fit of het maken van een afspraak:
Paula Rozeman

t 0251 - 31 44 47
e paula rozeman