Integratieve coaching en therapie voor jongeren vanaf 13 jaar
 
Coaching
Bij de coaching wordt gekeken in hoeverre je zicht hebt op je eigen kwaliteiten en valkuilen. Hoe presenteer jij je aan anderen?  Weet jij waar je eigen grenzen liggen en of jij je eigen grenzen kunt aangeven en bewaken? Hoe geef je vorm aan je leven.
Coaching kan op allerlei gebieden plaats vinden.  Samen kijken we naar wat voor jou behulpzaam kan zijn.
 
Therapie
De integratieve psychotherapie is een therapievorm waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende technieken uit bestaande therapieën en die als het ware geïntegreerd worden om zo voor elke cliënt een therapie op maat te maken.
Als je een hulpvraag hebt, hoef je dus niet op zoek te gaan naar een therapeut die bij jou past, maar de integratieve therapeut maakt een behandeling op maat die past bij jou en waarin jij als cliënt centraal staat.
De integratieve psychotherapie benadert de mens als een geheel van verschillende dimensies, die jij je kunt voorstellen als de blaadjes van een bloem.
De bloemblaadjes staan voor de verschillende delen van de mens: je gedachten, je spirituele kant, je lichaam, je emoties, je gedrag en je sociale dimensie.
In de kern van de bloem vindt de verandering plaats.
Wat kan het je opleveren?
  • Inzicht en vertrouwen in jezelf
  • Balans tussen werk/school en privé
  • Keuzemogelijkheden en vrijheid
  • Inzicht in je probleem en uitzicht op een verandering
Binnen de integratieve therapie ben ik gespecialiseerd in jongeren.
 
Naar een jongerentherapeut?  Ik ben toch niet gek?
Dat hoor ik vaak van jongeren. Voor lichamelijke klachten ga je naar de huisarts, dat spreekt vanzelf. Het zou mooi zijn om bij psychische klachten net zo vanzelfsprekend naar een (jongeren)therapeut/-coach te gaan. 
Jongeren leren alles over Napoleon, het skelet en grammatica, maar niemand  vertelt hen iets over omgaan met  gedachten, gevoelens, en hun  ingewikkelde superdrukke leven? Het is soms al gewoon hartstikke moeilijk om jong te zijn, helemaal als er problemen bij komen.
 
Een integratieve jongerentherapeut werkt  samen met de jongeren naar meer mogelijkheden en keuzes. Wat is het doel en hoe dit te bereiken? Hoe de jongere is en wat zijn hulpvraag is bepaalt hoe de therapie vorm krijgt. Enerzijds werken aan wat de jongere kan veranderen in zijn leven en anderzijds werken in de binnenwereld, waar bepaald wordt hoe je dingen ervaart, welke beslissingen je neemt, wat voor doelstellingen je voor jezelf wilt.? In de therapie wordt veel gebruik gemaakt van verbeelding als krachtig veranderingsinstrument. Praten en denken over de problemen is vaak al uitgebreid gebeurd en heeft onvoldoende geholpen. Waarom een aparte therapie voor jongeren. Jongeren zijn nog in ontwikkeling. Hun therapie/counseling stem ik af op hoe ver ze al in hun ontwikkeling zijn, welke vaardigheden en mogelijkheden ze al hebben, zodat ze de volgende ontwikkelingsstap kunnen maken.

 
 
Meer informatie over Integratieve jongeren-coaching en -therapie     
of het maken van een afspraak: Hanneke Bekkers

06 18 76 07 60
e hanneke bekkers